Satul de vacanță se află pe Valea Lotrului, în nordul județului Vâlcea, la marginea satului Păscoaia, denumit în mod pitoresc după activitățile ciobanilor din zonă. Fără indicatoare la șosea, așezarea noastră este ascunsă între pante muntoase împădurite, departe de agitația și aglomerația orașelor.

Destinația e semnalizată de o bornă cu KM 0 cu numele Frații Jderi - Utopia Verde, ce marchează începutul unei călătorii într-o altă lume - verde, curată și cu energii speciale. 

O poartă mare de lemn permite accesul pe domeniul de 20 de hectare, începând cu o parcare pietruită, unde vă puteți lăsa mașinile și grijile. ​

Apoi, trecând o punte de lemn peste un pârău, ne așteaptă o altă poartă de lemn, cu însemnele sculptate în lemn ale Fraților Jderi și steagul României.

Imediat ce veți păși dincolo de acestea, veți descoperi Utopia Verde - copaci, arbuști, plante, flori, ochiuri de apă, poteci de piatră și lampioane de lemn, toate într-un peisaj de poveste.

Peisajul ne face cinste, pentru că este reieșit în totalitate din mâinile noastre.

De la cel mai mic fir de iarbă, până la cel mai viguros brad. De la florile plantate în butuci de lemn, până la pietricelele rânduite cu migală în grădina japoneză. Printre copacii crescuți, veți zări căsuțe din lemn și piatră, pictate manual, în culori exuberante. Decorate cu motive inspirate din natură - arborele vieții, flori, fructe, ele sunt opera Fratelui Jder, Daniel Divriceanu, un artist de meserie. Îl veți întâlni adesea la noi, locul unde își găsește inspirația și poate veți avea ocazia să îi ascultați fascinantele povești de prin toată lumea.

 

UTOPIA VERDE

 

MEDIUL

Wanderlust

Am creat un mediu atât de aproape și prietenos pentru natură, încât s-a format de-a lungul timpului un adevărat ecosistem.

În Utopia Verde veți putea auzi cântece de păsărele, zumzete de albine, veți putea vedea fluturi, libelule, licurici, fel și fel de insecte colorate, și veți putea zări la gurile vizuinelor mici vietăți ale locului, precum șopârle sau șoricei de câmp.

Frații Jderi

Pe lângă fauna și flora sălbatice ale locului, veți fi întâmpinați cu voioșie și de animalele noastre.

Freddie - Beagle-ul, cel mai simpatic și leneș, Pepino - Terrier-ul pitic, cel mai mic și jucăuș,  și Nae - metisul Ciobănesc, cel mai mare și blând. Iar uneori vi se poate cuibări în poală Bob - motanul roșcat, care mai coboară din copac când nu sunt prin preajmă câinii.

 

ANOTIMPURILE

 

RECOMANDĂRILE NOASTRE

Pentru o ședere cât mai plăcută și o experiență cu rost, vă împărtășim în următoarele rânduri câteva recomandări și bune practici. Menite să îmbunătățească traiul în comunitate și calitatea vieții în general, le puteți duce mai departe cu voi acasă. Iar regula supremă la Frații Jderi: glumiți, râdeți și trăiți la intensitate maximă!

Despre mediu

 • Ocrotiți, îngrijiți și respectați natura. Veți fi răsplătiți cu aer curat, energii pozitive și peisaje încântătoare.

 • Păstrați curățenia și aruncați toate deșeurile la coșurile de gunoi.

Despre o stare de bine

 • Dormiți cu ferestrele deschise, dimineața puteți auzi cântecele păsărelelor.

 • Când vă treziți, beți apă, respirați adânc și faceți gimnastică.

 • Ascultați sunetul apei, este benefic pentru relaxarea minții.

 • Mestecați fiecare înghițitură de 50 de ori, practică sănătoasă din hatha-yoga.

 • Terminați dușurile cu apă rece, pentru creșterea imunității.

Despre o bună dispoziție generală

 • Lăsați grijile, stresul și tensiunile la poarta satului de vacanță.

 • Afișați o atitudine relaxată, zâmbitoare și chiar veselă.

 • Când nu mai suportați, enervați-vă cu măsură.

 • Respectați programul, atât cât vă permite timpul.

 • Fumați doar în aer liber, și nu în spațiile închise.

 • Consumați băuturi alcoolice în mod responsabil.

 • Ascultați altă muzică decât cea discutabilă, precum manelele, și nu faceți zgomot în exces.

Satul de vacanță este destinat tuturor persoanelor dornice de aventură, activități fizice sau pur și simplu de relaxare în mijlocul naturii, alături de familie, prieteni și de comunitatea Fraților Jderi. Înainte de vizita în Utopia Verde, vă invităm să accesați Regulamentul locului, conceput pentru bunăstarea oaspeților noștri. Iar în final, vă urăm un sejur memorabil!