top of page
EXEMPLE DE MENIU - DIN BUCĂTĂRIA BUNICUȚELOR JDERBucătăria Bunicuțelor Jder nu funcționează în regim a la carte. Toate mesele trebuie comunicate în avans, la momentul rezervării. Mesele sunt așezate sub formă de bufet variat al meniului zilei, stabilit de Bunicuțele Jder, la un program cu ore comode pentru toti invitații. În cazul în care solicitați un meniu special (fără anumite grupe de alimente), Bunicuțele Jder vor încerca să onoreze cererea în limita disponibilității, cu mențiunea că aceasta trebuie facută tot în avans, la momentul rezervării. Solicitările privind meniurile vegane nu pot fi onorate.


MARELE MIC DEJUN
MARELE MIC DEJUN
Bunicuțele Jder au mare grijă de invitații lor și întotdeauna le oferă un mic dejun consistent, ca să prindă putere și să aibă energie pentru o zi plină.


OUĂ
Preparate la comandă, după propriul plac: Fierte, Ochiuri, Omlete simple sau Omlete asortate


LEGUME ASORTATE
Ardei, Castraveți, Ceapă verde sau roșie, Măsline, Roșii


BRÂNZETURI ȘI LACTATE
Brânză de burduf, Telemea proaspătă și veche de la văcuțele din sat, Cașcaval simplu și afumat, Iaurt grecesc, Unt făcut cu măiestrie de ciobanul Jder


TARTINABILE PREPARATE ÎN CASĂ
2 sortimente în fiecare dimineață: Pateu de pui, Salată de icre, Salată de vinete, Zacuscă


PREPARATE DIN CĂRNIȚĂ
Anumite selecții în fiecare dimineață: Cârnăciori de porc cu boabe de muștar, Ceafă de porc, Cotlet de porc, Crenwurști de pui, Jambon de curcan, Slăninuță de porc


DULCEGĂRII
Gem, Miere, Unt de arahide cu ciocolată, Fructe, Pâinici cu lapte sau Brioșe cu ciocolată, și câte un preparat dulce, ce variază în fiecare dimineață: Griș cu lapte, Orez cu lapte, Frigănele cu zahăr și scorțișoară


CEREALE
Cereale pentru copii, Granola, Musli


DE BĂUT
Cacao cu lapte, Cafea la ibric, Ceai, Lapte proaspăt de la văcuțele din sat, Suc de mere, Suc de portocale



PRÂNZ GĂTIT DOMOL
PRÂNZ GĂTIT DOMOL
Bunicuțele Jder vor trebălui de zor toată dimineața și vor pregăti două tipuri de ciorbe sau supe, una cu și una fără cărniță, alte două preparate principale cu sau din cărniță, trei feluri de mâncare sau garnituri fără cărniță, un sortiment pane pentru vegetarieni, dar nu numai, două salate și două sosuri care să întregească bunătățile. Iar la final vor îndulci pe toată lumea cu un delicios desert.


SUPE ȘI CIORBE
SUPE FELURITE: Supă cremă de ciuperci, de legume, de mazăre sau de praz, Supă de pui cu găluște, Supă de roșii cu tăiței și busuioc, Supă gulaș; CIORBE FELURITE: de afumătură cu fasole boabe, verde sau cartofi, de burtă, de curcan cu zeamă de varză, de dovlecei, de fasole boabe, de legume, de lobodă, de perișoare, de pește - Storceag, de pui a la grec, rădăuțeană, de salată verde, de urzici, de văcuță
SUPE ȘI CIORBE


SALATE
REȚETE TRADIȚIONALE: Asortată, De roșii cu ceapă roșie și telemea, De sfeclă coaptă cu hrean, De varză albă sau murată, Verde cu ridichi și ceapă verde; SALATE INSPIRATE DE PRIN LUME: De dovlecei și legume marinate, Brutus cu salată romană, nuci și brânză cu mucegai, Grecească, Mexicană cu avocado, brânză, fasole, porumb și dressing de iaurt, Panzanella cu roșii cherry, busuioc, crutoane, parmezan și usturoi; SALATE CU OȚET DIN PLIN: De ardei copți, De ciuperci, De fasole galbenă, Murături asortate, Castraveți în saramură
SALATE


PREPARATE PRINCIPALE CU SAU DIN CĂRNIȚĂ
REȚETE TRADIȚIONALE: Ardei umpluți, Musaca, Sărmăluțe, Pomana Porcului, Tochitură „Frații Jderi”; PREPARATE DIN PUI: Aripioare, Copănele, Crispy strips în fulgi de porumb, Ficăței căliți cu ceapă, Frigărui, Piept, Plescaviță, Pui cu sos de smântână, Pui întreg, Pulpițe dezosate, Șnițele; PREPARATE DIN CURCAN: Chifteluțe, Pastramă, Piept, Plescaviță; PREPARATE DIN PORC: Carne de la garniță, Cârnați de casă, Ceafă, Chifteluțe, Ciolan afumat, Coaste, Cotlet simplu, cu sos de smântână sau în stil haiducesc, Mititei, Mușchiuleț, Pastramă, Plescaviță, Șnițele; PREPARATE DIN VITĂ: Burgeri, Frigărui, Șnițele, Tocăniță de vițel; PREPARATE DIN PEȘTE: Cod prăjit la ceaun, Păstrăv rumenit la grătar sau fript în crustă de mălai, Saramură de crap, Somon fript, Sturion rumenit la cuptor
PREPARATE PRINCIPALE CU SAU DIN CĂRNIȚĂ


FELURI DE MÂNCARE ȘI GARNITURI FĂRĂ CĂRNIȚĂ
CARTOFI ÎN FEL ȘI CHIP: Copți, Prăjiți, Piure, Natur, Preparați în stil mediteranean cu busuioc, măsline și roșii uscate, Preparați în stil țărănesc cu bacon, boia și ceapă, Rumeniți la cuptor: Clasici cu rozmarin și usturoi, Cu boia și cimbru, Franțuzești, gratinați cu brânză și smântână, Grecești cu lămâie și oregano; OREZ ȘI PASTE: Orez basmati clasic, Pilaf tradițional, Spaghetti cu sos de roșii, Tagliatelle cu unt; LEGUME FELURITE: Baby morcovi sote, Broccoli și conopidă rumenite la cuptor cu brânzeturi, Ceapă roșie, dovlecei și vinete încinse pe plită, Ciuperci sote cu pătrunjel și usturoi, Dovlecei gratinați, Fasole verde sote cu ceapă crocantă, Legume asiatice sau mexicane trase la tigaie, Morcovi, țelină și păstârnac rumenite la cuptor cu miere și cimbru, Piure de mazăre, Roșii și ciuperci încinse pe grătar, Spanac sote cu roșii cherry și parmezan; REȚETE TRADIȚIONALE: Bulz, Mămăliguță cu brânză și smântână, Ciulama de ciuperci, Iahnie de fasole boabe, Mâncare de fasole verde sau de mazăre, Ratatouille, Varză călită


SOSURI
SOSURI "USTUROIATE”: De iaurt, De smântână, Mujdei pur și simplu; SOSURI CLASICE: Ketchup, Maioneză făcută în casă, Muștar; SOSURI FANDOSITE, FĂCUTE PE LOC: Chimichurri cu pătrunjel, ceapă verde și ardei iute, De friptură, De hrean, De iaurt, tahini și soya, De iaurt cu maioneză, ceapă crocantă și ceapă verde, De maioneză cu muștar, boabe de muștar și hrean, Maioneză iute, Salsa, Tahini, Tartar, Tzatziki


DESERTURI
Chec cu vanilie și cacao, Clătite, Cornulețe, Cozonac, Cremă de zahăr ars, Cremșnit, Ecleruri cu vanilie sau caramel sărat și ciocolată, Foi lica cu nuci și caramel, Gogoși, Înghețată, Lapte de pasăre, Pandișpan cu fructe, Papanași, Plăcintă cu mere, Rulori cu fructe sau vanilie, Salam de biscuiți, Ștrudel cu mere, Tartă cu vanilie, frișcă și fructe proaspete; PRĂJITURI CU PERSONALITATE: Albă ca Zăpada, Dinte de negru, Negresă, Ravani (din griș, însiropată), Râioasă, Tăvălită, PRĂJITURI FELURITE: Cu brânză dulce și stafide, Cu mere, Cu ness, Cu nuci, TORTURI: De biscuiți cu vanilie și cocos, Diplomat, De mere cu frișcă, Tiramisu


PENTRU VEGETARIENI, DAR NU NUMAI
Ciuperci pleurotus pane, Dovlecei pane, Vinete pane



CINĂ ÎNCINSĂ LA CUPTOR SAU LA GRĂTAR
CINĂ ÎNCINSĂ LA CUPTOR SAU LA GRĂTAR
Bunicuțele Jder vor pregăti pentru musafiri trei preparate din cărniță, cât să facă pe placul mai multor mofturi și le vor acompania cu un antreu, trei garnituri sau preparate fără cărniță, două salate, sosuri potrivite și bineînțeles, un delicios desert, pentru cei pe care încă îi mai țin curelele.


ANTREURI
Fasole bătută, Hummus, Plăcintă cu brânză și mărar, Salată berlineză, Salată boeuf, Salată de crudități, Salată orientală, Salată de pui cu praz, Ton cu porumb, ceapă verde și țelină apio
ANTREURI


PREPARATE DIN CĂRNIȚĂ
PREPARATE DIN PUI: Aripioare, Copănele, Frigărui, Piept, Plescaviță, Pui întreg, Pulpițe dezosate; PREPARATE DIN CURCAN: Pastramă, Piept, Plescaviță; PREPARATE DIN PORC: Cârnați de casă, Ceafă, Ciolan afumat, Coaste, Cotlet, Mititei, Mușchiuleț, Pastramă, Plescaviță; PREPARATE DIN VITĂ: Burgeri, Frigărui; PREPARATE DIN PEȘTE: Păstrăv rumenit la grătar, Somon fript, Sturion rumenit la cuptor
PREPARATE DIN CĂRNIȚĂ


GARNITURI ȘI PREPARATE FĂRĂ CĂRNIȚĂ
CARTOFI ÎN FEL ȘI CHIP: Copți, Piure, Natur, Preparați în stil mediteranean cu busuioc, măsline și roșii uscate, Preparați în stil țărănesc cu bacon, boia și ceapă, Rumeniți la cuptor: Clasici cu rozmarin și usturoi, Cu boia și cimbru, Franțuzești, gratinați cu brânză și smântână, Grecești cu lămâie și oregano; OREZ ȘI PASTE: Orez basmati clasic, Pilaf tradițional, Spaghetti cu sos de roșii, Tagliatelle cu unt; LEGUME FELURITE: Baby morcovi sote, Broccoli și conopidă rumenite la cuptor cu brânzeturi, Ceapă roșie, dovlecei și vinete încinse pe plită, Ciuperci sote cu pătrunjel și usturoi, Dovlecei gratinați, Fasole verde sote cu ceapă crocantă, Legume asiatice sau mexicane trase la tigaie, Morcovi, țelină și păstârnac rumenite la cuptor cu miere și cimbru, Piure de mazăre, Roșii și ciuperci încinse pe grătar, Spanac sote cu roșii cherry și parmezan; REȚETE TRADIȚIONALE: Mămăliguță coaptă, rumenită pe grătar


SALATE
REȚETE TRADIȚIONALE: Asortată, De roșii cu ceapă roșie și telemea, De sfeclă coaptă cu hrean, De varză albă sau murată, Verde cu ridichi și ceapă verde; SALATE INSPIRATE DE PRIN LUME: De dovlecei și legume marinate, Brutus cu salată romană, nuci și brânză cu mucegai, Grecească, Mexicană cu avocado, brânză, fasole, porumb și dressing de iaurt, Panzanella cu roșii cherry, busuioc, crutoane, parmezan și usturoi; SALATE CU OȚET DIN PLIN: De ardei copți, De ciuperci, De fasole galbenă, Murături asortate, Castraveți în saramură
SALATE


SOSURI
SOSURI "USTUROIATE”: De iaurt, De smântână, Mujdei pur și simplu; SOSURI CLASICE: Ketchup, Maioneză făcută în casă, Muștar; SOSURI FANDOSITE, FĂCUTE PE LOC: Chimichurri cu pătrunjel, ceapă verde și ardei iute, De friptură, De hrean, De iaurt, tahini și soya, De iaurt cu maioneză, ceapă crocantă și ceapă verde, De maioneză cu muștar, boabe de muștar și hrean, Maioneză iute, Salsa, Tahini, Tartar, Tzatziki


DESERTURI
Chec cu vanilie și cacao, Clătite, Cornulețe, Cozonac, Cremă de zahăr ars, Cremșnit, Ecleruri cu vanilie sau caramel sărat și ciocolată, Foi lica cu nuci și caramel, Gogoși, Înghețată, Lapte de pasăre, Pandișpan cu fructe, Papanași, Plăcintă cu mere, Rulori cu fructe sau vanilie, Salam de biscuiți, Ștrudel cu mere, Tartă cu vanilie, frișcă și fructe proaspete; PRĂJITURI CU PERSONALITATE: Albă ca Zăpada, Dinte de negru, Negresă, Ravani (din griș, însiropată), Râioasă, Tăvălită, PRĂJITURI FELURITE: Cu brânză dulce și stafide, Cu mere, Cu ness, Cu nuci, TORTURI: De biscuiți cu vanilie și cocos, Diplomat, De mere cu frișcă, Tiramisu
DESERTURI



GUSTĂRI



GUSTARE CU FOC
Gustare la focul de tabără, pregătită individual pe țepușe de fiecare om din adunare, rumenită la flacără după propriul plac: pâine, slăninuță, cârnăciori, brânză, cașcaval, ardei, ceapă, castraveciori murați.


GUSTARE RUSTICĂ
Gustare pregătită de Bunicuțele Jder, pentru a domoli foamea invitaților: pâine prăjită, zacuscă, slăninuță, brânză, ceapă, măsline, roșii, plăcinte sărate rumenite la cuptor.



FESTIN JDERESC
Pe lângă preparatele unei cine obișnuite, festinul jderesc conține o selecție variată de antreuri și un desert de tip tort. De asemenea, preparatul principal din cărniță va fi sub forma unei rețete festive, spre exemplu: curcan întreg rumenit la cuptor, pulpă de miel rumenită la cuptor sau Chateaubriand.

bottom of page