Fratii Jderi Crestem intensitatea vietii
Languages Romana Languages Engleza
hover image hover image
 

Vacante cu aventura

Acasa » Servicii » Vacante cu aventura

VACANTE CU ROST

Mediul natural, un corp sanatos, o minte echilibrata si simtul umorului sunt premisele unei vieti minunate. De aceea natura, aventura, miscarea si bunadispozitie sunt permanent prezente in vacantele marca Academia de Aventura si Fratii Jderi. Toate impreuna urmaresc eliminarea stressului si schimbarea mentalitatii, a atitudinii despre viata. Programele noastre au astfel valoare terapeutica si sunt un instrument eficace pentru (re)constructia individuala sau coeziunea grupurilor. Efortul personal, increderea si lucrul in echipa sunt determinante in acest proces.

Constructia unui astfel de program poate fi adaptata cerintelor si posibilitatilor oricarui grup care ne solicita. Putem crea impreuna programe pure de aventura, sau de tonifiere si relaxare. Cu efort moderat sau consistent, functie de varsta si starea energetica a grupului. In orice caz, intotdeauna vom pune accent pe sanatate, natura si naturalete. Orice program va contine gimnastica zilnica,  hidroterapie, sauna, masaj si tehnici de relaxare. Hrana echilibrata, miscarea in aer liber si terapia cu sunete din natura vor completa binefacerea. De multe ori insistam, la mijlocul unei asemenea saptamani, pentru o excursie in locuri speciale din Romania. Cum ar fi  Sarmisegetusa si Poiana Omului.

Fratii Jderi au doar rolul de calauza fara a deveni prea seriosi pe parcursul acestor tabere. Gravitatea ca si atotcunoasterea nu sunt atuurile noastre. Putem astfel ca impreuna cu oaspetii nostri sa "desenam" vacante mereu mai interesante si mai a-normale.

O saptamana de aventura. Programul de fata este doar un exemplu, Acesta a fost adaptat unor grupuri de voluntari din apararea civila care au dorit o "tabara" cu un program activ si distractiv in aceeasi masura. Contine ABC-ului tehnicilor si aptitudinilor necesare celor ce doresc sa exploreze natura salbatica sau sa poata ajuta semenii in cazul dezastrelor naturale. Programele de acest fel pot fi continuate prin sesiuni mai dificile, in locuri izolate si in conditii mai aspre, chiar si in timpul iernii.

Activitatile descrise in aceste programe se desfasoara in locatia noastra, in imprejurimi dar si in locuri izolate, aflate in muntii Lotrului, muntii Latoritei, muntii Capatinii si Buila-Vinturarita, in locuri de o frumusete salbatica.

O parte din cei care au studiat programele noastre le considera dificile din punct de vedere fizic. Insa in acceptiunea noastra gindim omul ca pe o masinarie completa, nu doar creier, stomac si citeva organe insistent prezente in constiinta. De aceea si tendoanele, muschii, vasele sanguine, plaminii, glandele, inima, sinapsele nervoase si mai ales spiritul vor fi solicitate impreuna in timpul activitatilor prezentate. Este o cale sigura pentru eliminarea stress-ului si pentru redescoperirea bucuriei de a trai simplu, natural si sanatos.

Aceste experiente au constituit pentru multi adevarate pietre de hotar in reconsiderarea atitudinii fata de viata si comunitate. 

In orice caz, toti vor capata amintiri exotice si vor cunoaste noi prieteni.

Acest program special este bazat pe un orar riguros si contine antrenamentul zilnic pentru marirea abilitatilor fizice si a capacitatii vitale, initierea in tehnicile de supravietuire si de autoaparare, etc. Alte activitati: kayak, rafting, tir cu arcul, dormit in pestera dar si multe distractii.

Luni– 12.00 prezentarea la Satul de Vacanta FRATII JDERI;  cunoasterea echipelor, acomodare; 15.00 masa de prinz, prezentarea programului; 16.30 easy stretching, tehnica respiratiei, 3-5 km alergare, primele  lectii de autoaparare, inapoi spre baza la pas, glume,jocuri, relaxare; 19.00 toaleta, pregatirea focului, a mesei de seara,  etc.; 20.30 cina, discutii despre atitudine si tenacitate, povesti despre oameni si aventura; 23.30 somn adinc.

Marti07.30 trezirea, toaleta rapida, 2 pahare de apa rece, incalzire, stretching, antrenament fizic, respiratie corecta (pentru economie de energie, apa si caldura), 3 km alergare + 2 km prin albia raului, autoaparare, baie cu apa curgatoare; 09.30 mic dejun; 10.00 team-building, pregatire pentru rafting, (asiguram echipament complet de protectie – veste de salvare, casti, fringhii flotante, aparate walkie-talkies, barci gonflabile WRS 400 pentru 8+1 persoane fiecare, caiace 2 pers.etc.), transfer pe riul Olt 50km,  instructiuni de siguranta si reguli de navigatie(team-work), salvarea de la inec; 12.00 10 km coborire  timp 1 ora 45 min.; 15.30 inapoi in tabara, dejun, scurta siesta; 17.00 activitati de divertisment: tir cu arcul, tiroliana, jocuri; 19.00 treburi gospodaresti, pregatirea mesei de seara; 20.00 cina, muzica exotica, povesti cu aventuri, impartasirea experientelor proprii, sensul lucrului in echipa; 23.00 in sfirsit retragerea pentru somn.

Miercuri07.00 idem cu marti; 09.00 breakfast; 09.30 pregatiri pentru lacul Vidra, 1200m altitudine, 50km vest cu masinile, alimente si bautura pentru o masa; echipament:, haine de schimb, protectii si rucsaci; 11.30 trekking pe munte, orientare, ritmul de mers, respiratia corecta, trusa de prim ajutor, constructia unei targi, semnale de ajutor; 15.00 constructia si aprinderea focului, prepararea mesei impreuna, dejunul; 16.00curs de supravietuire: orientare, diferite tipuri de constructie a focului, sterilizarea si filtrarea apei etc.; 18.30 inapoi la baza; 19.30 camp work ;20.30 cina, muzica, discutii despre experientele traite; 23.00 somn profund.

Joi07.30 antrenamentul zilnic si lupta corp la corp; 09.30 breakfast, scurta prezentare a programului urmator, pregatirea rucsacilor cu echipament si provizii pentru 2 zile, (furnizam echipamentul necesar - corturi de 2-3 pers., lanterne, corzi, carabine,  pelerine ploaie etc); echipament personal: sac de dormit, izopren, rucsac, vestimentatie (lista cu echipamentul necesar) ; 11.00 transfer cu masinile catre Valea Cheii~1000m altitudine, in mijlocul unei rezervatii  din muntii Buila-Vinturarita, in mijlocul unui peisaj iesit din comun; ½ ore trekking catre vale, montarea corturilor in cerc, pregatirea taberei, constructia unui adapost pentru ploaie, totul linga un riu cu apa limpede si rece, buna de baut; 15.00 prinzul la cabana rangerilor,  la 10 min. departare; 16.00 trekking prin canioane,  photo hunting, pescuit cu miinile goale, baie in cascade, despre hipotermie ; 19.30 camp work; 20.30 teamwork dinner la cabana, cintece, glume, povestiri linga focul de tabara; 22.00 traseu prin padure noaptea, adapostire, orientare, atitudine psihica, aprinderea focului din nou, orientare; petrecerea noptii in padure.

Vineri08.00 revenire la baza, antrenamentul zilnic, self defense, baie la cascada, controlul hipotermiei; 10.00 breakfast; 10.30 trekking, urcarea unui virf – Claia Strimba(~500m diferenta de alitudine) pentru o vedere superba, tehnici de supravietuire- respiratia in efort prelungit, iarasi orientare, photo-hunting, etc; 15.30 revenirea la tabara, scurta baie la cascada pentru inviorare, dejunul; 16.30 prezentarea sumara a tehnicilor de catarare si de alpinism, noduri de baza, rapel, practica; 20.30 masa de seara; 21.00 pregatirea locurilor pentru somn intr-o pestera,  la 20 min. de tabara; foc la gura pesterii, ceai, mica expeditie in pestera pina la descoperirea  ramasitelor de Ursus Spaeleus, ursul cavernelor, vechi de 5-10000 ani; 23.30 somn in pestera, ascultarea linistii, redescoperirea simturilor si a gindurilor ancestrale.

Sambata– zorii zilei in gura pesterii, ceai si cafea pe stincile din preajma, exercitiul tacerii, filosofia existentei simple; 09.00 10 min. coborire spre tabara, daily training, rezumatul tehnicilor de autoaparare, baie la cascada, controlul hipotermiei prin tremurat, respiratie fortata, exercitii pentru marirea energiei interne; 10.30 breakfast; 11.30 urcarea unui virf pentru sedinte foto, meditatie; 14.30  dejunul; 16.00 la revedere,  transfer la satul de vacanta FRATII JDERI; 18.00-19.30 timp liber; 20.00 cina, foc de tabara, muzica, dans, bauturi (nu prea mult), o seara grozava; 24.00 somn.

Duminica-  08.00 antrenament zilnic si recapitularea lucrurilor invatate; 10.00 mic dejun, impresii personale, evaluare individuala, diplome, premii speciale, suveniruri, fotografii de grup; 14.00 dejunul, schimb de adrese, zimbete, lacrimi in ochi; 15.30 plecarea catre casa cu un tonus marit, cu mintea eliberata de "nimicuri"; oricum cu un nou sens al existentei si cu noi prieteni

Programele noastre  vor fi realizate cu ajutorul echipei noastre, instructori si antrenori cu experienta de o viata in artele martiale, in aventura si traiul in aer liber. Cea mai mare preocupare pentru noi este siguranta si bunastarea participantilor.  Echipa Fratii Jderi trateaza aceste lucruri cu maxima seriozitate dar suntem artizani ai jocurilor si glumelor asa incit toata lumea va avea parte de o consistenta terapie a risului. 

CINE POATE PARTICIPA LA UN ASTFEL DE PROGRAM?
Oricine cu o virsta de minim 16 ani ( cu acceptul parintilor pentru minori) cu o conditie fizica rezonabila si sanatate deplina (este necesara o adeverinta medicala- apt pentru efort fizic). Adica sa fie capabil sa alerge 2-3 km si sa practice o forma de exercitii fizice in mod regulat. In aceste conditii nu fixam o limita superioara a virstei. Fiecare parte a programului este optionala. Daca este ceva ce nu doriti sa incercati nu veti fi fortati sa o faceti. Vom incerca doar sa va convingem ca ce pot face altii puteti face si voi.