Fratii Jderi Crestem intensitatea vietii
Languages Romana Languages Engleza
hover image hover image
 

Cum Mancam

Acasa » Servicii » Cum Mancam

DESPRE MANCARE
 Mancarea la Fratii Jderi, ca la bunica acasa

 

In satul de vacanta Fratii Jderi, mancarea este pregatita cu grija si suflet de catre oameni responsabili. Aprovizionarea se face cu alimente proaspete, naturale si gustoase.
Mancarea este "fabricata" in intregime in bucataria noastra, cu o preocupare permanenta pentru retetele curate si cinstite, fara extravagante estetice.
Noi ii spunem "ca la bunica acasa". Adica o hrana facuta in credinta, pe indelete, la foc scazut, fara economie in privinta ingredientelor. 

Asa cum a fost construit satul de vacanta, ca si mobilierul, cu forme functionale si naturale, incercam sa promovam si comunicarea, felul de a servi masa si mai ales pregatirea acesteia.
Dorim sa restauram astfel simplitatea si naturaletea, valori fundamentale in societatea veche romaneasca.

Despre servirea mesei: bufet suedez, fiecare isi alege si, cu ajutorul nostru, isi pune mancarea in farfurie, atat cat stie ca poate manca fara a lasa ceva in farfurie.
Altfel la Fratii Jderi oricine poate manca pe saturate, fara restrictie. Cand ceva se termina, echipa noastra e pregatita pentru portii suplimentare. 

Va prezentam mai jos cate ceva din meniul nostru. 
In functie de sezon, cu exceptia micului dejun, vom alege pentru dumneavoastra cate doua feluri de mancare din fiecare serie. 

 MIC DEJUN

  • Omlete, oua ochiuri;
  • Branza telemea, cas, cascaval;
  • Rosii, ceapa, castraveti, masline;
  • Salata de boeuf, salata de ton, salata de pui, zacusca;
  • Drob de pasare, slaninuta, icre;
  • Lapte dulce, lapte batut, orez cu lapte;
  • Gem, cereale;
  • Ceai, cafea.

PRANZ

  • Ciorba de curcan cu zeama de varza;
  • Ciorba de perisoare;
  • Ciorba de pasare;
  • Ciorba de afumatura;
  • Supa de pasare cu taitei de casa;
  • Supa crema de legume;
  • Ciorba de loboda;
  • Ciorba de spanac;
  • Ciorba de fasole boabe;
  • Ciulama de ciuperci cu mamaliguta;
  • Carne afumata cu piure sau mamaliguta;
  • Sarmale in foi  de varza cu mamaliguta;
  • Sarmale in foi de vita cu smantana;
  • Ostropel  de pui cu mamaliguta;
  • Snitel din piept de pui cu piure;
  • Chiftelute cu piure;
  • Tochitura „Fratii Jderi” cu mamaliguta;
  • Iahnie de fasole cu afumatura;
  • Musaca de cartofi si carne de pasare.

Salate

  • Salata de varza alba si varza murata;
  • Muraturi asortate;
  • Salata de castraveti proaspeti;
  • Salata asortata;
  • Salatata de ardei copti.

Desert

  • Placinta cu mere;
  • Placinta cu branza dulce;
  • Gogosi;
  • Papanasi;
  • Clatite;
  • Crema de zahar ars;
  • Lapte de pasare;
  • Prajituri asortate de casa;
  • Inghetata;
  • Fructe.

CINA

  • Placinta cu umplutura de carne;
  • Placinta cu branza;
  • Gratar: Carne:    ceafa porc, carnaciori, mici, pulpe de pui;
  • Legume: dovlecei, vinete, ceapa, ciuperci;
  • Pulpe pui la tava;
  • Pastrav fript sau prajit;
  • Fripturi de pui si porc la tava.

Garnituri

  • Fasole batuta;
  • Cartofi taranesti;
  • Piure;
  • Pilaf cu legume;
  • Legume sote’ ;
  • Cartofi cu branza  si smantana la cuptor.

Salate

  • Muraturi;
  • Salate de sezon;
  • Salata de morcovi;
  • Salata de sfecla rosie.

Desert

  • Tort de casa, papanasi cu dukceata, placinta cu mere, crema de zahar ars;
  • Prajituri de casa, cornulete cu rahat, cornulete cu gem, chec, inghetata, etc 
  • Fructe.