Fratii Jderi Crestem intensitatea vietii
Languages Romana Languages Engleza
hover image hover image
 

SANATATE SI FILOSOFIE

Acasa » Despre noi » SANATATE SI FILOSOFIE

DESPRE OM SI NATURA

Exista peisaje incantatoare, chiar grandioase, in multe locuri ale acestui pamant: Patagonia, Irian Jaya, Noua Caledonie, Himalaya, padurile Amazonului, tara lui Knud Rasmussen, Galapagos sau Koh Pee Pee. Sunt  sute, poate chiar mii de asemenea locuri.      Nu avem timpul, intr-o viata de om, sa le vedem pe toate.

Cu cat calatorim mai mult cu atat tanjim dupa un loc in natura, apropiat de scara umana, bland, linistit si confortabil in care sa petrecem cateva zile.

Desi nu rivalizeaza cu tinuturile spectaculoase, micul sat de vacanta Fratii Jderi poate oferi conditiile unui astfel de loc. Izolat la poalele unor versanti, ca intr-un cuib al padurii, satul(parcul) nostru readuce ideea locuirii, ca act de ocrotire a omului,  intr-un mediu natural, aici neagresiv, ingrijit si respectat. Premise ideale pentru a reface, dupa multe incercari ale vietii, legatura fundamentala a omului cu natura.

Asa cum se spune ca miracolul omului este nu sa calce pe ape ci sa mearga pe pamant, asa si acest loc poate fi, departe de alte miraje tulburatoare, un inceput in  regasirea naturaletii si simplitatii, a starii de echilibru.

Acum, vorbind despre excursii, multi dintre noi am avut parte de vacante memorabile.

Dar cati oare am avut ragazul sau curajul pentru a incepe o noua calatorie, explorand, cartografiind si intelegand propriile taramuri?!  Ne-am gandit oare cate campii manoase, insule departate, ape intinse, podisuri aride, fiorduri adanci sau piscuri nebanuite vom strabate in propria noastra minte, cu propriul nostru spirit? Este adevarat astfel ca putem cunoaste lumea fara sa deschidem usa casei.

E de netagaduit si faptul ca asemenea voiaje necesita o minte sanatoasa, hranita, oxigenata si sustinuta de un vehicul pe masura: corpul nostru. Prin practica tenace a respiratiei corecte, a educatiei fizice complexe, a unei alimentatii echilibrate si a relaxarii intr-un ambient natural si primitor, declansam o adevarata primavara energetica. Abia acum mintea poate exersa, in siguranta,  primele zboruri de acomodare cu libertatea.

Aceasta este calea pe care pasim de mult timp si pe care o numim Calea Mecanica.

De aceea motto-ul nostru este : IN NATURA, PRIN CORP, PENTRU MINTE.

Veti impartasi  experiente memorabile reale si veti descoperi uimitoare resurse personale pe parcursul programelor noastre speciale de 7 zile. impreuna cu alti temerari.